You are currently viewing Tējas veidu apskats iesācējiem

Tējas veidu apskats iesācējiem

Tēja ir viens no populārākajiem dzērieniem pasaulē. Tā kā ir pieejams tik daudz dažādu tējas veidu, iesācējam var būt grūti izlemt, kuru tēju izmēģināt vispirms. Šajā rakstā mēs iepazīstināsim ar dažādiem tējas veidiem un to īpašībām, lai jūs varētu atrast sev piemērotāko tēju.

Tēju veidi

Zaļā tēja
Zaļā tēja ir vispopulārākā tēja pasaulē, īpaši Āzijā. To gatavo no auga Camellia sinensis lapām, kuras tvaicē vai cep uz pannas, lai novērstu oksidēšanos. Zaļā tēja ir pazīstama ar savu svaigo, graudzāļu garšu un daudzajām veselībai labvēlīgajām īpašībām, tostarp labāku smadzeņu darbību un tauku samazināšanu.

Melnā tēja
Melnā tēja ir vispopulārākā tēja Rietumos. To gatavo no Camellia sinensis auga lapām, kas pirms žāvēšanas tiek pilnībā oksidētas. Melnā tēja ir pazīstama ar savu spēcīgo, drosmīgo garšu un spēju palīdzēt samazināt sirds slimību risku.

Oolong tēja
Oolong tēja ir daļēji oksidēta tēja, kas oksidācijas ziņā atrodas starp zaļo un melno tēju. Tā ir pazīstama ar savu sarežģīto, augļu garšu un spēju uzlabot gremošanu un veicināt vielmaiņu.

Baltā tēja
Baltā tēja ir vismazāk apstrādātā tēja, un to gatavo no jaunākajām Camellia sinensis auga lapiņām. Tā ir pazīstama ar savu maigo, smalko garšu un augsto antioksidantu koncentrāciju.

Pu-erh tēja
Pu-erh tēja ir fermentēta tēja, kuras izcelsme ir Ķīnā. Tā ir pazīstama ar savu zemes, dūmakaino garšu un spēju veicināt gremošanu un samazināt holesterīna līmeni.

Zāļu tēja
Zāļu tēju neražo no Camellia sinensis auga, bet gan no dažādiem garšaugiem, ziediem un garšvielām. Tā ir pazīstama ar savu plašo garšu klāstu un spēju atvieglot dažādas veselības problēmas.

Tējas sniegtais labums veselībai

Visi tējas veidi satur antioksidantus un citus labvēlīgus savienojumus, kas var uzlabot vispārējo veselību. Regulāra tējas dzeršana ir saistīta ar daudziem veselības ieguvumiem, tostarp:

  • Samazināts sirds slimību risks
  • Uzlabota smadzeņu darbība
  • Palielināta tauku dedzināšana
  • Samazināts dažu vēža veidu risks
  • Gremošanas uzlabošanās
  • Samazināts insulta risks
  • Samazināts Alcheimera un Parkinsona slimības risks

Tējas pagatavošana

  1. Tējas vārīšana ir māksla, kuras pilnveidošanai ir nepieciešama zināma prakse. Lai pagatavotu perfektu tēju, ievērojiet šos vienkāršos soļus:
  2. Izvēlieties tēju un tējas pagatavošanas metodi.
  3. Nomēriet tēju atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma.
  4. Uzkarsējiet ūdeni līdz tējai atbilstošai temperatūrai.
  5. Mērcējiet tēju ieteicamo laiku.
  6. Izņemiet tējas lapas vai maisiņu un baudiet tēju.

Tēja ir garšīgs un veselīgs dzēriens, kas ir pieejams dažādos veidos un garšās. Neatkarīgi no tā, vai dodat priekšroku zaļajai tējai, melnajai tējai, oolong tējai, baltajai tējai, pu-erh tējai vai zāļu tējai, jūs atradīsiet sev piemērotu tēju. Neaizmirstiet eksperimentēt ar dažādām tējām un pagatavošanas metodēm, lai atrastu savu ideālo tasi.