Tomātus vislabāk uzglabāt istabas temperatūrā, prom no tiešiem saules stariem un citiem siltuma avotiem. Ideāla temperatūra tomātu uzglabāšanai ir no 10 līdz 18°C (50-65°F). Uzglabājot tomātus istabas temperatūrā, tie nogatavojas vienmērīgi un saglabā savu garšu un konsistenci.
Šeit ir sniegti daži padomi, kā uzglabāt tomātus, lai tie būtu maksimāli svaigi un garšīgi:
- Neuzglabāt ledusskapī: Tomāti var zaudēt garšu un konsistenci un pat kļūt mīksti.
- Uzglabāt vienā slānī: Lai izvairītos no sasitumiem un priekšlaicīgas bojāšanās, tomātus uzglabājiet vienā slānī, atsevišķi no citiem augļiem un dārzeņiem.
- Uzglabājiet tos sausus: Tomātus jāuzglabā sausus, jo mitrums var izraisīt to ātru bojāšanos.
- Vispirms izmantojiet nogatavojušos tomātus: Vispirms izmantojiet nogatavojušos tomātus, jo to derīguma termiņš ir īsāks. Nenogatavojušos tomātus var atstāt istabas temperatūrā, lai tie turpinātu nogatavoties, taču tos noteikti regulāri pārbaudiet.
- Izvairieties no kraušanas: Izvairieties no tomātu kraušanas kaudzē, jo tas var sabojāt zemākos tomātus.
Ievērojot šos padomus, jūs varat nodrošināt, ka jūsu tomāti pēc iespējas ilgāk saglabāsies svaigi un aromātiski.