You are currently viewing 10 vegāniem draudzīgi pārtikas produkti, kas jums jāizmēģina

10 vegāniem draudzīgi pārtikas produkti, kas jums jāizmēģina

Vegānisms ir dzīvesveids, kas ietver atturēšanos no dzīvnieku izcelsmes produktu izmantošanas pārtikā, apģērbā vai citiem mērķiem. Tiem, kas vegānismā ir iesācēji vai vienkārši meklē jaunas augu izcelsmes pārtikas produktu izvēles iespējas, piedāvājam 10 vegāniem draudzīgus pārtikas produktus, kas jums jāizmēģina.

Tofu

Tofu ir daudzpusīgs augu izcelsmes proteīns, ko var izmantot dažādos ēdienos, sākot no maisītiem kartupeļiem līdz sviestmaizēm un kokteiļiem. No sojas pupiņām ražotais tofu ir bagātīgs olbaltumvielu un citu uzturvielu avots, un tas ir pieejams dažādās konsistencēs – no stingra līdz zīdainam.

Kvinoja

Kvinoja ir graudaugi bez lipekļa, kas ir bagāti ar olbaltumvielām, šķiedrvielām un citām uzturvielām. To var izmantot dažādos ēdienos, sākot no salātiem līdz zupām un sautējumiem, un tā ir lieliska alternatīva rīsiem vai makaroniem.

Lēcas

Lēcas ir pākšaugi, kas ir bagāti ar olbaltumvielām, šķiedrvielām un citām uzturvielām. Tās ir lielisks papildinājums zupām, sautējumiem un karijiem, un tās var izmantot arī kā gaļas aizstājēju tādos ēdienos kā vegānu burgeri un bezgaļas kotletes.

Uztura raugs

Uztura raugs ir deaktivizēts raugs, ko parasti izmanto kā siera aizstājēju vegānu ēdienos. Tam ir siera, riekstu garša, un tas ir lielisks olbaltumvielu, šķiedrvielu un B grupas vitamīnu avots.

Džekfrūts

Džekfrūts ir tropu auglis, ko bieži izmanto kā gaļas aizstājēju vegāniskajos ēdienos. Tam ir gaļas konsistence, un to var izmantot tādos ēdienos kā tacos, burgeri un sautēti kartupeļi.

Tempeh

Tempeh ir fermentēts sojas produkts, kas ir lielisks olbaltumvielu un citu uzturvielu avots. Tampeham ir riekstu garša, un to var izmantot dažādos ēdienos, sākot no sviestmaizēm līdz maisītiem kartupeļiem un salātiem.

Chia sēklas

Chia sēklas ir superēdiens, kas ir bagāts ar tādām uzturvielām kā olbaltumvielas, šķiedrvielas un omega-3 taukskābes. Tās var izmantot dažādos ēdienos, sākot ar kokteiļiem, pudiņiem un beidzot ar auzu pārslu.

Kokosriekstu piens

Kokosriekstu piens ir lieliska alternatīva piena pienam vegāniskajos ēdienos. Tam ir bagātīga, krēmīga konsistence, un to var izmantot visdažādākajos ēdienos, sākot no karija līdz kokteiļiem un desertiem.

Seitan

Seitans ir augu izcelsmes olbaltumviela, kas ražota no kviešu lipekļa. Tam ir gaļas konsistence, un to var izmantot kā gaļas aizstājēju tādos ēdienos kā sviestmaizēs, sautējumos un takos.

Kaņepju sēklas

Kaņepju sēklas ir superēdiens, kas satur olbaltumvielas, šķiedrvielas un citas uzturvielas. Tās var izmantot dažādos ēdienos, sākot ar kokteiļiem, salātiem un beidzot ar auzu pārslu.

Šie 10 vegāniem draudzīgie pārtikas produkti ir tikai neliela izlase no daudzajiem garšīgajiem un uzturvielām bagātajiem augu izcelsmes produktiem. Neatkarīgi no tā, vai esat pieredzējis vegāns vai vienkārši vēlaties savā uzturā iekļaut vairāk augu valsts pārtikas produktu, šīs iespējas noteikti apmierinās jūsu garšas kārpiņas un nodrošinās organismam nepieciešamās uzturvielas. Atcerieties, ka labi izplānots vegānisks uzturs var nodrošināt visas organismam nepieciešamās uzturvielas, tāpēc nebaidieties eksperimentēt ar jaunām augu izcelsmes sastāvdaļām un ēdieniem.